دوره کارنس و تأثیر آن بر محصولات غذایی

فهرست مطالب
تعریف دوره کارنس
دوره کارنس، به مدت زمانی اطلاق می شود که برای از بین رفتن باقیمانده سم از محصولات گیاهی لازم است و باید قبل از برداشت محصول، این مدت زمان طی شود.
دوره کارنس چیست و مقدار آن برای سموم مختلف کشاورزی چقدر است؟
دوره کارنس یا وقفه پیش از برداشت یا PHI، مدت زمانی را مشخص میکند که باید میان استفاده از سموم دفع آفات و برداشت محصولاتی گیاهی، وجود داشته باشد و رعایت شود. در بیشتر مواقع، عدد PHI بر روی برچسب ظرف یا بسته سم ذکر میشود و بیان میکند که پس از بهکار بردن این سم، گیاه باید تا چه مدت در باغ یا زمین کشاورزی باقی بماند. در طول این دوره، سم احتمالا در درون گیاه یا روی سطح آن تجزیه میشود. تابش آفتاب، باران و آب و هوای گرم از عواملی هستند که بر روی سرعت این تجزیه اثر میگذارند.
اهمیت دوره کارنس
رعایت PHI بسیار مهم است. تا از MRL برای یک محصول معین تجاوز نشود. باقی مانده سمومی که بیش از MRL در مواد غذایی یافت می شود. نقض قانون غذا و دارو است و همچنین می تواند سلامت مصرف کننده را به خطر بیندازد. و همانطور که می دانید، از صادرات محصول به کشورهای دیگر نیز جلوگیری کند. باغداران باید از آفت کش ها فقط برای محصولات زراعی و آفات ذکر شده در برچسب محصول استفاده کنید. و مطمئن شوند که نرخ کاربرد، تعداد کاربردها و دوره کارنس ذکر شده روی برچسب را رعایت می کنند.
باقیمانده سموم کشاورزی در مواد غذایی
Epa، اتحادیه حفاظت زیست محیطی آمریکا، قبل از مجاز کردن استفاده از یک آفتکش. در محصولات غذایی، یک حد تحمل یا حداکثر حد باقیمانده را تعیین می کند. که مقدار باقیمانده آفتکش مجاز برای باقی ماندن در یا روی هر کالای غذایی فرآوری شده را مشخص می کند. زمانی که یک آفت کش بر اساس دستورالعمل های برچسب روی بسته بندی استفاده می شود. بقایای واقعی بعید است از این سطح تجاوز کنند. فاکتور تحمل (tolerance) نیز، سطح باقیمانده ای است. که اقدامات اجرایی را آغاز می کند. یعنی اگر بقایایی بالاتر از آن سطح پیدا شود. کالا در معرض توقیف دولت های تحت این قانون قرار می گیرد.
دانستن دوره کارنس یا PHI چه اهمیتی دارد؟
دانستن و رعایت دوره کارنس باعث میشود که اجازه ندهیم فاکتور MRL برای یک محصول کشاورزی از حد سالم و متعادل تجاوز کند. پسماندهایی که در مقدار اضافی MRL بر روی غذاها یافت میشوند، موجب تخطی از قوانین سازمانهای معتبر غذا و داروی شده و سلامتی مصرف کنندگان آن محصول را به خطر میاندازد. در چنین وضعیتی، محصول برداشت شده ممکن است ضبط شده، نابود شده یا از صادرات آن جلوگیری شود.
به همین دلیل، از یک سم خاص تنها برای گیاهان و آفتهایی استفاده کنید که بر روی لیبل آن نوشته شدهاند، همچنین تمامی موارد مربوط به میزان استفاده، تعداد دفعات استفاده و دوره کارنس گفته شده درباره آن سم را نیز رعایت نمایید.
همانطور که گفته شد، عدد PHI را معمولا میتوانید در بخش چگونگی استفاده، که بر روی برچسب محصول وجود دارد، پیدا کنید. همیشه پیش از مصرف سم مورد نظر، این برچسب را مطالعه فرمایید.
اگر دوره کارنس یک آفت کش روی بسته بندی آن نوشته نشده بود چه کار کنم؟
اگر دستورالعمل استفاده روی برچسب آفت کش فاقد PHI باشد، ممکن است به این خاطر باشد که محصولات هدف آن آفت کش، پس از رسیدگی کامل باید برداشت شوند. همیشه از سموم معتبر و دارای مجوز استفاده کنید و در صورت نیاز، از کارشناس سؤال کنید.
مطالب مرتبط

بهترین زمان سمپاشی درختان میوه

کشاورزی با آب شور ممکن است ؟

دیدگاهتان را بنویسید