بهترین زمان سمپاشی درختان میوه

فهرست مطالب
سمپاشی درختان میوه
سمپاشی در زمان مناسب و بهصورت اصولی، یکی از مهمترین اقدامات برای جلوگیری از آسیب رساندن آفات و حشرات به درختان میوه محسوب میشود. سمپاشی درختان میوه در زمان نامناسب، نهتنها کارایی لازم را ندارد، بلکه باعث آسیب دیدن درخت میشود؛ بنابراین برای داشتن درختان سالم با میوههای خوشمزه، باید بهترین زمان سمپاشی درختان میوه و روش اصولی آن را یاد بگیریم.
سادهترین راه مراقبت از درختان برای مراقبت در برابر آفت، شناسایی مشکل و سمپاشی کردن درختان است.
سمپاشی درختان میوه در زمستان
سمپاشی موقع خواب درختان در زمستان از اواسط بهمن آغاز میشود. و برای سمپاشی باید از سمهای زمستانه استفاده کرد. این سمها معمولا با روغنهای مخصوص مانند روغن ولک مخلوط شده که اثر بیشتری روی درختان داشته باشد. سموم زمستانه برای حشرات جونده و مکنده که زیر پوست درختان جا خوش کردهاند انجام میشود. در صورتی که سمپاشی زمستانه انجام نشود این حشرات مکنده و جونده با گرم شدن هوا در اوایل بهار از زیر پوست درختان بیرون اومده و شروع به تکثیر میکنند.
به عنوان مثال، درخت سیب، میزبان نوعی شته، به نام شته سیب است. که رنگ زرد و پاهای سبز تیره دارد. یکی از بهترین راه های کنترل این شته که زمستان را به صورت تخم در درخت سیب می گذارند، سمپاشی زمستانه است.
مزایای سمپاشی زمستانه
سمپاشی موقع خواب درختان در زمستان آفات بسیاری را از بین برده و هزینههای شما را کاهش میدهد. همچنین از آسیب دیدن درختان در فصل بهار جلوگیری میکند. علاوه بر این در زمستان به علت نبود شاخ و برگ و محصول، سمپاشی درختان راحتتر انجام میشود.
سمپاشی بهاره درختان میوه
سمپاشی بهاره در صورت مشاهده حشرات قبل از باز شدن شکوفه درختان باید انجام شود. دقت داشته باشید سمپاشی درختان در فصل بهار و زمان باز شدن شکوفهها نباید انجام شود. زیرا در این زمان سمپاشی موجب از بین بردن حشرات گرده افشان شده و بازدهی میوه درختان کم میشود.
در صورت مشاهده حشرات و قارچها پس از ریزش آخرین گلبرگها (اتمام آخرین شکوفههای درخت) بستگی به نوع آفات درخت دوباره میتوان برای سمپاشی درختان در فصل بهار اقدام کرد. سمپاشی باید به گونهای انجام شود. که به تمام قسمتهای گیاه حتی زیر برگها اثر بگذارد. چون اکثر حشرات از قسمت زیرین برگها تغذیه میکنند.
بهترین زمان سمپاشی
برای سمپاشی درختان باید به چند نکته توجه کرد:
اول: در شرایط جوی پایدار ( نبود باد و بارندگی) سمپاشی کنید.
دوم: سمپاشی زمستانه بهتر است قبل از ظهر انجام شود. اما برای سمپاشی درختان در فصل بهار ساعات اولیه صبح و اواخر عصر مناسب است. دقت داشته باشید که سمپاشی در دمای هوای زیر سی درجه انجام شود. تا سم روی درختان بر اثر دمای بالا تبخیر نشود و اثر گذار باشد.
زمان میوه دهی سمپاشی کنیم یا بعد از رسیدن میوه ها؟
در زمان میوهدهی درختان و برداشت محصول باید از سمومی استفاده شود که دوره کارنس کمتری دارد.
اما دوره کارنس چیست؟ دوره کارنس به زمانی گفته می شود که باید بین آخرین زمان سمپاشی تا برداشت محصول رعایت شود تا سموم روی گیاهان کامل از بین برود و میوهها عاری از سموم باشد.
رعایت دوره کارنس برای حفظ سلامت محصول نهایی بسیار مهم است. همانطور که می دانیم در بسیاری از کشورهای دنیا، از سموم تأیید شده برای حفظ کیفیت محصولات باغی و زراعی استفاده می شود. در صورتی که به دوره کارنس این سموم استفاده شود، استفاده از آنها مشکلی از لحاظ سلامتی برای انسان ها به وجود نمی آورد.
سمپاشی علفهای هرز باغات
اگر برای کنترل علفهای هرز درختان از سموم علف کش استفاده میکنید باید به نکات زیر توجه کنید:
- از سمومی استفاده کنید که روی ریشه درختان اثر گذار نباشد.
- موقع سمپاشی از پاشیده شدن سم روی ساقه و شاخ و برگ درختان جلوگیری کنید تا درختان آسیب نبینند.
مطالب مرتبط

دوره کارنس و تأثیر آن بر محصولات غذایی

متدهای مهم کشاورزی مدرن

دیدگاهتان را بنویسید